• darkblurbg

Alles voor een frisse, verzorgde gevel

Onder invloed van weer en milieu, maar ook door ondeugdelijke mortel kan voegwerk in de gevel in de loop der jaren worden aangetast. Zure bestanddelen in regenwater spoelen het bindmiddel uit de voegmortel en maken de voeg zacht en poreus. Zo ontstaat risico op vochtintreding, vochtdoorslag en vorstschade en kan het voegwerk afbrokkelen. Herstellen of vervangen is de enige optie. MV Dienstverlening geeft u weer een frisse en verzorgde gevel, die bovendien beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf.

MV, uw voegenspecialist

Wij hebben de kennis en de ervaring om de voegen in uw gevel snel, professioneel en effectief te herstellen. Dat is nodig, want inzicht in het ontstaan en de omvang van de schade, maar ook het kiezen van de juiste uitvoeringsmethode en producttoepassing maken gevelherstel tot specialistenwerk. Bij plaatselijke aantasting volstaat voegherstelwerk. Het kan echter ook zijn, dat de voegen in de gehele gevel vervangen moeten worden. We spreken dan van voegrenovatie.

Vakkundig voegen uithakken en herstellen, zo doen wij dat

We bepalen eerste de omvang van het aangetaste voegwerk. Dit hakken of slijpen we uit tot minimaal de gezonde metselspecie. Om te voorkomen dat er oude specieresten op de voegvlakken achterblijven, maken we zeer zorgvuldig een gezond hechtvlak voor de nieuwe voeg. Vervolgens vervangen we de voeg met een mortelsamenstelling die problemen met voegwerk in de toekomst voorkomt. Door de voeg vervolgens goed na te behandelen maken we een voeg met nog lange levensduur.

Stofvrij uithakken met de Spytze watervernevelaar  

Voor het uithakken en -slijpen gebruiken we de Spytze watervernevelaar. Dit geavanceerde lichtgewicht apparaat is ontwikkeld om stofvrij te kunnen werken, met optimaal zicht op het werk zelf. De zeer fijne nevel die door de speciale luchtinlaat ontstaat zorgt dat het stof volledig inbindt. Dankzij deze goede stofinbinding is dit watersysteem door de Arbouw erkend als arbovriendelijk hulpmiddel. Een ander belangrijk voordeel: we mogen er 8 uur per dag mee werken, zonder gevaar voor de gezondheid. Zo schiet het werk voor u ook meer op.

Vorm en kleur: naar wens gevoegd

Voegen bepalen voor een belangrijk deel de uitstraling van uw gevel. Voegrenovatie is het ideale moment opnieuw te kijken naar de vorm en kleur van uw voegen. Wilt u hetzelfde als eerst, of toch liever met een diepere of juist minder diepe voeg de dieptewerking/het reliëf aanpassen? En wilt u misschien meer of minder contrast in kleur? Er is een passende (en contrasterende) voegkleur voor elke baksteen. Veel is mogelijk, vraag ons ernaar! Naar wens kunnen we zelfs een proefopstelling voor u maken. Zo ziet u het effect van uw keuze eerst op een klein stuk van de gevel.